| Animacija Unutar blenda | |
|
+29Isabella Swan Marko MISA Sweet Nadja |*Kiki*| Jeca*s *Tijana* ~Miss Tete~ -Nix- Wwinner SnG Ivana99 ~♥JuLiE♥~ Pepeljuga Annie Dipsi *.*-@ndre@dizd@r-*.* *Selena Gomez* Sexy ^*Con^*Ucker^* Bella Swan Vladimir Dul_Mixy Mr. Wyatt Naca \m/AnnY\m/ Wlajky *_Ina_* Kejdza Rap_Legend 33 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Mr. Wyatt Special member
Broj poruka : 2789 Godina : 30 Reputation : 5 Datum upisa : 16.08.2008
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Čet Jun 04, 2009 2:06 am | |
| Bas ti je extra ispalo!! | |
|
| |
Pepeljuga Special member
Broj poruka : 2802 Godina : 30 Reputation : 0 Datum upisa : 03.07.2008
| |
| |
Annie Dipsi
Broj poruka : 115 Godina : 30 Reputation : 0 Datum upisa : 29.08.2008
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Pet Jun 05, 2009 8:05 pm | |
| tnx ) i nije neshto mnogo teshko | |
|
| |
~♥JuLiE♥~
Broj poruka : 82 Godina : 28 Reputation : 0 Datum upisa : 02.08.2009
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Pon Avg 03, 2009 12:08 am | |
| Ovo sam trazhila 100 god. Hvala punoo...! | |
|
| |
Ivana99
Broj poruka : 203 Reputation : 1 Datum upisa : 03.09.2009
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Ned Sep 06, 2009 5:16 am | |
| - Rap_Legend ::
- 1. Korak
S interneta skinite video koji zelite... ako vam nije previse bitna kvaliteta ili nemate vremana i memorije na kompu, slobodno skinite sa Youtube-a. Za skinuti video ja koristim Youtube Downloader (http://youtubedownload.altervista.org/). Pomocu tog istog programa, konvertirajte skinuti video u MOV format – OBAVEZNO!
2. Korak
Na internetu prodađite slike za sig koje bi se najbolje uklopile uz video. Za ovaj primjer ja sam koristila slike sa shoota na kojima je Shakira slicno obucena kao u videu, da bi se relativno dobro uklopilo. Ako bas hocete, mozete pronaci tzv. ScreenCaprures-e iz video spota, ali ja nisam htjela jer su (u ovom slucaju) dosta lose kvalitete. Pronasla sam ove (http://www.shakiragallery.com/album/details/974) slike:
3. Korak
Otvorite Photo Shop (hehe, NAPOKON!). Sami odredite dimenzije siga. Ja koritim 400x150 jer je video skinut sa youtube-a pa je dosta lose kvalitete. Zato zelim da mi sig bude sto manji. Pomocu slika koje ste skinuli s interneta napravite blend po vasem ukusu, ali OBAVEZNO ostavite prazan prostor kroz koji ce vam plesati Shakira J ... LOL... ugl, kroz koji ce se vidjeti animacija. Spremite blend u PSD formatu, ali ga ne morate zatavarat u photoshopu. Ja sam napravila ovako:
4. Korak
Otvorite Image Ready. Otvorite video koji ste skinuli i konvertirali (u MOV format). Otvorit ce vam se ovakav prozor. Na njemu oznacite opciju „selected range only“ kako bi tocno oznacili djelic videa koji ce biti u animaciji, a to cete napraviti tako da drzite snisnut SHIFT dok oznacujete video. Vodite racuna da taj dijelic bude JAKO JAKO mali, jer ce vam ionako stvorit jako puno okvira pa bi vam se, kad bi animacija bila gotova, jako tesko i dugo ocitavala.
Kada vam otvori okvire, izbrisite sve one koji su vam slucajno uletjeli u selektirani dio, ali ih obrisite i sa Layer trake i sa Animation trake.
5. Korak
Smanjite animaciju kako bi stala u prostor koji ste ostavili u blendu (ImageàImage size), ja sam stavila na 147x110. Nakon toga, povecajte okvir animacije, a to cete napraviti tako da idete na Image à CANVAS size, stavite da bude vece od vaseg blenda, ja sam stavila 500x500. Trebalo bi vam izgledati ovako:
Nakon toga, prebacite animaciju u PhotoShop (pomocu ove ikone u zelenom okviru):
Neka vam i blend koji ste napravili bude otvoren u PS-u. Kopirajte ga i zaljepite na animaciju.
OPREZ! Kada budete namjestali animaciju i blend da se poklope, NI SLUCAJNO nemojte micati animaciju nego pomicite blend dok ne ne poklope!
Također, obavezno vam mora biti oznaceno ovo oko u layer traci pored layera na kojem je blend (tako osiguravamo da ce se blend primjeniti na sve okivire animacije, a ne samo na prvi!). Druge oci NE DIRAJTE, neka stoje kako jesu.
Naslov: PS tutorial - animacija unutar blenda sri 7 sij 2009 - 8:59
--------------------------------------------------------------------------------
CREDIT TO:http://sims2.forumotion.com/ Ubrzo od mene stize jedan moj tutorial...!Kojim se jako cesto sluzim........Kad skine Photoshop.LOL!! :study: :study: :scratch: :study: ja imam cs3 i cs4 a kaze neki error kada sam skinula link sa youtubea | |
|
| |
Ivana99
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Ned Sep 06, 2009 5:16 am | |
| - Rap_Legend ::
- 1. Korak
S interneta skinite video koji zelite... ako vam nije previse bitna kvaliteta ili nemate vremana i memorije na kompu, slobodno skinite sa Youtube-a. Za skinuti video ja koristim Youtube Downloader (http://youtubedownload.altervista.org/). Pomocu tog istog programa, konvertirajte skinuti video u MOV format – OBAVEZNO!
2. Korak
Na internetu prodađite slike za sig koje bi se najbolje uklopile uz video. Za ovaj primjer ja sam koristila slike sa shoota na kojima je Shakira slicno obucena kao u videu, da bi se relativno dobro uklopilo. Ako bas hocete, mozete pronaci tzv. ScreenCaprures-e iz video spota, ali ja nisam htjela jer su (u ovom slucaju) dosta lose kvalitete. Pronasla sam ove (http://www.shakiragallery.com/album/details/974) slike:
3. Korak
Otvorite Photo Shop (hehe, NAPOKON!). Sami odredite dimenzije siga. Ja koritim 400x150 jer je video skinut sa youtube-a pa je dosta lose kvalitete. Zato zelim da mi sig bude sto manji. Pomocu slika koje ste skinuli s interneta napravite blend po vasem ukusu, ali OBAVEZNO ostavite prazan prostor kroz koji ce vam plesati Shakira J ... LOL... ugl, kroz koji ce se vidjeti animacija. Spremite blend u PSD formatu, ali ga ne morate zatavarat u photoshopu. Ja sam napravila ovako:
4. Korak
Otvorite Image Ready. Otvorite video koji ste skinuli i konvertirali (u MOV format). Otvorit ce vam se ovakav prozor. Na njemu oznacite opciju „selected range only“ kako bi tocno oznacili djelic videa koji ce biti u animaciji, a to cete napraviti tako da drzite snisnut SHIFT dok oznacujete video. Vodite racuna da taj dijelic bude JAKO JAKO mali, jer ce vam ionako stvorit jako puno okvira pa bi vam se, kad bi animacija bila gotova, jako tesko i dugo ocitavala.
Kada vam otvori okvire, izbrisite sve one koji su vam slucajno uletjeli u selektirani dio, ali ih obrisite i sa Layer trake i sa Animation trake.
5. Korak
Smanjite animaciju kako bi stala u prostor koji ste ostavili u blendu (ImageàImage size), ja sam stavila na 147x110. Nakon toga, povecajte okvir animacije, a to cete napraviti tako da idete na Image à CANVAS size, stavite da bude vece od vaseg blenda, ja sam stavila 500x500. Trebalo bi vam izgledati ovako:
Nakon toga, prebacite animaciju u PhotoShop (pomocu ove ikone u zelenom okviru):
Neka vam i blend koji ste napravili bude otvoren u PS-u. Kopirajte ga i zaljepite na animaciju.
OPREZ! Kada budete namjestali animaciju i blend da se poklope, NI SLUCAJNO nemojte micati animaciju nego pomicite blend dok ne ne poklope!
Također, obavezno vam mora biti oznaceno ovo oko u layer traci pored layera na kojem je blend (tako osiguravamo da ce se blend primjeniti na sve okivire animacije, a ne samo na prvi!). Druge oci NE DIRAJTE, neka stoje kako jesu.
Naslov: PS tutorial - animacija unutar blenda sri 7 sij 2009 - 8:59
--------------------------------------------------------------------------------
CREDIT TO:http://sims2.forumotion.com/ Ubrzo od mene stize jedan moj tutorial...!Kojim se jako cesto sluzim........Kad skine Photoshop.LOL!! :study: :study: :scratch: :study: ja imam cs3 i cs4 a kaze neki error kada sam skinula link sa youtubea | |
|
| |
Ivana99
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Pon Sep 07, 2009 7:56 am | |
| meni to nece samo nesto scescse a nema slike mislim na mov forumatu i ostalim foruma tima ps nece da prihvati jer nema animaciju | |
|
| |
Ivana99
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Pon Sep 07, 2009 7:57 am | |
| ewo slika | |
|
| |
SnG
Broj poruka : 56 Godina : 32 Location : Belgrade Reputation : 0 Datum upisa : 06.06.2009
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Pon Sep 07, 2009 1:11 pm | |
| Skinite Oxelon video converter, i mozete prebacivati svaki format u .mov.. I .avi, i .flv i sta god hocete. Mnogo je lakse tako. Ja ovaj efekat odradim na sledeci nacin:
Ubacim .mov file u Image Ready, odaberem Layere koje hocu da mi se tamo prikazuju, a onda idem "Edit in Photoshoop". Tu dodam efekte koje zelim, prebacim se nazad u Image Ready, i idem "Save Optimized as..." | |
|
| |
Ivana99
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Pon Sep 07, 2009 1:14 pm | |
| - SnG ::
- Skinite Oxelon video converter, i mozete prebacivati svaki format u .mov.. I .avi, i .flv i sta god hocete. Mnogo je lakse tako.
Ja ovaj efekat odradim na sledeci nacin:
Ubacim .mov file u Image Ready, odaberem Layere koje hocu da mi se tamo prikazuju, a onda idem "Edit in Photoshoop". Tu dodam efekte koje zelim, prebacim se nazad u Image Ready, i idem "Save Optimized as..." ok skinut cu Oxelon video converter | |
|
| |
Ivana99
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Pon Sep 07, 2009 1:18 pm | |
| - SnG ::
- Skinite Oxelon video converter, i mozete prebacivati svaki format u .mov.. I .avi, i .flv i sta god hocete. Mnogo je lakse tako.
Ja ovaj efekat odradim na sledeci nacin:
Ubacim .mov file u Image Ready, odaberem Layere koje hocu da mi se tamo prikazuju, a onda idem "Edit in Photoshoop". Tu dodam efekte koje zelim, prebacim se nazad u Image Ready, i idem "Save Optimized as..." ja se u taj proram niss nerazumem gde da pastiram(paste)link? | |
|
| |
SnG
Broj poruka : 56 Godina : 32 Location : Belgrade Reputation : 0 Datum upisa : 06.06.2009
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Sre Sep 09, 2009 2:03 am | |
| Oxelon ti je da pretvoris Video iz jednog formatau drugi. Pre toga moras da skines video, pa ga onda pretvoris ( convert ).
Na primer ovako: 1. Nadjes Spot od kog zelis da napravis Animaciju na, lupam, Rapidshare 2. Skines ga na PC, on je u .avi formatu 3. Stisnes desni klik i ides "Oxelon- Convert to Video" i tamo izaberes MOV.
On ti otvori program, ti stisnes convert i to je to. Posle ide deo ubacivanja u Image Ready itd, sto je objasnjeno u tutorijalu navise. | |
|
| |
Ivana99
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Sre Sep 09, 2009 8:43 am | |
| hvaka gde mogu skidati video | |
|
| |
Naca Administrator
Broj poruka : 15575 Godina : 30 Reputation : 101 Datum upisa : 24.03.2008
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Sre Sep 09, 2009 9:38 pm | |
| - ivany ::
- hvaka gde mogu skidati video
Pa brate , mi se trudimo da ti pomognemo zaista , al najjace jos trazi da dodjemo tamo kod tebe i da ti uradimo . Pokusaj nesto sama da saznas i da uradis , nista u zivotu ne dobijas na tacni . Samo ukucaj na google free download "ime programa" i tamo udji u neki od linkova i downloaduj program ...... | |
|
| |
Wwinner Special member
Broj poruka : 2193 Godina : 29 Location : U svakom trenutku svi mi stojimo jednom nogom u svetu bajki a drugom na rubu provalije.^^ Reputation : 11 Datum upisa : 24.06.2009
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Pet Sep 11, 2009 10:55 am | |
| Ovaj tut je super, ja sam za njega saznala od drugarice... Bas je koristan, iako mene mrzi da ubacujem animaciju u blend... | |
|
| |
-Nix-
Broj poruka : 88 Godina : 27 Reputation : 0 Datum upisa : 01.08.2009
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Sub Sep 12, 2009 7:54 pm | |
| Ja skinem video ubacim u ps i nece da se pojawi..?.- | |
|
| |
Naca Administrator
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Sub Sep 12, 2009 9:59 pm | |
| mozda zato sto ga nisi konvertovao ... I izbrisi jednu sliku iz potpisa ... | |
|
| |
-Nix-
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Pon Sep 14, 2009 9:56 pm | |
| Jesam...i nece..ko moze samo da mi pokaze kako da namestim da bude wideo..slikama..pls... | |
|
| |
Ivana99
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Uto Sep 15, 2009 8:14 pm | |
| | |
|
| |
~Miss Tete~
Broj poruka : 6 Reputation : 0 Datum upisa : 07.09.2009
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Sre Sep 16, 2009 1:09 am | |
| -Nix- radio si u ps ili u image ready? | |
|
| |
Ivana99
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Ned Sep 27, 2009 8:20 am | |
| naucila sam ali ne sa youtube downaledr wec sa tri programa nesto V on je za skidanje videa moviemaker nezz i on nest radi a olexan je da stavim u kom forumatu ja ochu | |
|
| |
-Nix-
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Ned Sep 27, 2009 9:06 pm | |
| Photoshop cs4 i ja konvertujem i nece da otvori pise: Its Not right kind of document.. | |
|
| |
Naca Administrator
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Ned Sep 27, 2009 9:12 pm | |
| ides import>>video frames to layers , i ako ti to pise onda znaci da nije MOV | |
|
| |
Ivana99
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Ned Sep 27, 2009 9:37 pm | |
| kada sacuvam video je swe ok ali kada ga pogledam ima samo pola animacije sta da radim? | |
|
| |
Naca Administrator
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda Ned Sep 27, 2009 9:50 pm | |
| mozda ti je predug jer ps ne prihvata preko 500 frejmova ( oko 15 sekindi ) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Animacija Unutar blenda | |
| |
|
| |
| Animacija Unutar blenda | |
|